Jak vybrat konferenční stolek?

Ve většině domácností bývá nejvíce využívaným kusem nábytku v obýváku (spolu se sedací soupravou). Ať už si na něj položíte sklenku vína při večerní pohodičce, nebo se stane místem, kde se nahromadí "tuny" občerstvení na rodinné oslavě, bez něj by naše obýváky byly téměř nefunkční. Právě účel, na který bude používán je rozhodujícím kritériem při výběru správného stolku.

Někdy jej lze nazvat stolkem, jindy zas stolem, a to samozřejmě podle jeho rozměrů a funkce, kterou v místnosti plní. Pro rodiny s dětmi jsou vhodnější právě rozměrově větší, které více než estetickou funkci budou plnit právě tu funkční. Dále jsou vhodnější celodřevěné stolky bez skleněných a lesklých ploch, na kterých je vidět každé zrnko prachu. Ty se hodí naopak do domácností s žádnými nebo již dospělými dětmi, které nemají (nebo neměli by již mít) potřebu všechno kolem sebe osahávat. Pokud konferenční stolek používáte každodenně, také je rozumné rozhodnout se pro variantu méně náročnou na údržbu.

Řešením pro lidi, kteří potřebují spíše příruční stolek namísto "plnohodnotného" kusu nábytku je malý příruční stolek, případně stolky, které jsou již přímo zabudované do sedačky. Hned poté, jak si ujasníte funkce, které má váš budoucí kus nábytku splňovat, nutí se další otázka: minimalismus nebo extravagance? To už záleží od samotného interiéru. Důležité je i barevně stolek doladit k původnímu nábytku. Nejméně "problémů" s dolaďováním budete mít v případě, že se rozhodnete pro variantu z čirého nebo matného bezbarvého skla. V případě, že jste spíše na extravagantnější řešení a neřeknete ne ani bláznivým barvám a vzorům, je důležité již stokrát opakované – je potřeba zohlednit ostatní nábytek v obýváku.